1. Veescheren: professionals in koeien scheren

Veescheren: professionals in koeien scheren

Wanneer moet u koeien scheren?

Koeien scheren gebeurt in de veehouderij wanneer het vee weer op stal komt. Koeien worden eenmaal per jaar geschoren als ze weer naar binnen gaan in het najaar, doorgaans worden ze in november of december geschoren. Het najaar is dan ook het meest geschikte moment om uw koeien en jongvee te scheren. In de herfst begint de vacht van koeien te groeien, zodat ze zijn beschermd tegen de winterkou. Het klinkt tegenstrijdig om de koeien juist in een periode, waarin het natter en kouder wordt, te scheren. Toch scheren de boeren het vee vaak in november of december.

Waarom scheren boeren hun koeien in het najaar?

Doordat koeien op stal staan, is een dikkere vacht niet nodig. Om te voorkomen dat de koeien hun warmte niet goed kwijt kunnen en beginnen te zweten, is het verstandig ze te scheren. Dit voorkomt irritatie aan de huid met luis, schimmels en schurft als mogelijk gevolg. Ook is de kans op luchtweginfecties groter bij koeien met een dikke vacht. Het scheren van de vacht is dus een preventieve manier om deze infecties te voorkomen. Voor boeren is het schoner melken en dit bevordert de melkproductie.

Koeienstaart en uiers scheren

Het is ook mogelijk alleen de staart en uiers te scheren van koeien en jongvee. Vaak blijft mest plakken aan de lange haren op een koeienstaart. Geschoren staarten zijn schoner en hierdoor worden de uiers minder snel vies.

Wat kost koeien scheren bij Abeos Agri Diensten?

Wilt u de onrust in de stal tijdens het scheren zoveel mogelijk beperken, schakel dan de medewerkers van Abeos Agri Diensten in. Abeos Agri Diensten levert hiervoor professionele vakkrachten voor het scheren van koeien en jongvee met alle bijkomende voordelen:
- Ervaren medewerkers
- Snel en hygiënisch werken
- Uw hele veestapel in korte tijd geschoren
- Gebruik van eigen, professionele apparatuur

Het tarief is €45,- per uur voor het scheren van koeien en jongvee en € 3.- per uur voor het gebuik van de veescheermachine.

Contactaanvraag Specialistische diensten

Wilt u meer informatie over Abeos Specialistische diensten of een afspraak maken? Vul dan dit formulier in. U hoort binnen een werkdag van ons.

Wij willen uw vragen graag goed en vlot beantwoorden. Wanneer u onderstaande velden invult, hebben we een duidelijk beeld van uw vragen en in welke regio u woont/onderneemt. We kunnen uw vragen vervolgens direct bij de juiste contactpersoon neerleggen.

Diensten agrarische ondernemers

Op zoek naar vakkrachten voor veeteelt, landbouw of tuinbouw die de handen uit de mouwen steken? Of specialistische agrarische dienstverlening of verzekeringen?
Ontdek onze diensten voor agrarische ondernemers? Lees er alles over.