Abeos
 1. Jongvee en koeien scheren: professionals in koeien scheren

Jongvee en koeien scheren: professionals in koeien scheren

Is het tijd om je koeien of schapen te scheren? en wilt u de onrust in de stal tijdens het scheren zoveel mogelijk beperken? Abeos Agri ondersteunt je graag met het uitvoeren van deze klus. Met een uitgebreid team van ervaren vakkrachten staat Abeos Agri klaar om samen met jou ervoor te zorgen dat de scheerklus snel en efficiënt geklaard wordt.

Onze deskundige medewerkers zijn goed opgeleid en hebben de nodige ervaring om elk project aan te pakken, ongeacht de omvang. Onze specialisten beschikken over hun eigen scheerapparaten en werken op hygiënische wijze. Ze maken gebruik van grondig gereinigd materiaal en dragen wegwerpoveralls om een optimale hygiëne te waarborgen.

Door samen te werken met Abeos Agri kun je vertrouwen op een professionele en doeltreffende aanpak, waardoor de klus snel en naar tevredenheid wordt afgerond.

Op zoek naar een koeienscheerder?

Op zoek naar een koeienscheerder? Of het nu gaat om een klein aantal koeien op een familieboerderij of om een grotere kudde op een commercieel bedrijf, bij Abeos Agri staan we klaar om de klus te klaren. Abeos Agri Diensten levert professionele vakkrachten voor het scheren van koeien en jongvee met alle bijkomende voordelen

Neem contact op via onderstaande contactgegevens. Onze collega's van Abeos Agri Diensten afdeling Planning KVZ helpen u graag verder.

Geert Loman

Planner Klauwverzorging

Bennie van Schaik

Planner Klauwverzorging

Christiaan van Dam

Christiaan van Dam

Flexconsultant

Ervaren en professioneel in koeien scheren

Onze gespecialiseerde teamleden hebben uitgebreide ervaring in het scheren van koeien en beschikken over de nodige vaardigheden, kennis en professionele scheerapparatuur om deze taak efficiënt en zorgvuldig uit te voeren.

Bij Abeos Agri kun je rekenen op een hoog niveau van vakmanschap en precisie. We volgen strikte hygiënevoorschriften om ervoor te zorgen dat de koeien comfortabel en veilig worden geschoren. Ons doel is om koeien op een stressvrije en efficiënte manier te scheren, terwijl we tegelijkertijd de hoogste normen op het gebied van dierenwelzijn en hygiëne handhaven.

Onze werkwijze en materialen bij koeien scheren

Bij Abeos Agri streven we naar een professionele en zorgvuldige aanpak bij het scheren van koeien. Onze werkwijze is gebaseerd op jarenlange ervaring en expertise in de sector. We gebruiken hoogwaardige scheerapparatuur en volgen een gestructureerd proces om optimale resultaten te garanderen.

Onze gespecialiseerde teamleden beginnen met het zorgvuldig voorbereiden van de koeien voor het scheren. Dit omvat het veilig vastzetten van de dieren en het creëren van een rustige en comfortabele omgeving. Vervolgens worden de koeien systematisch geschoren, waarbij speciale aandacht wordt besteed aan een gelijkmatige vachtverwijdering en het vermijden van irritatie of verwondingen.

We hechten ook veel waarde aan hygiëne tijdens het scheren. Onze materialen worden grondig gereinigd en gedesinfecteerd voor gebruik, en we zorgen ervoor dat de koeien tijdens het proces schoon en vrij van vuil blijven. Na het scheren wordt overtollig haar zorgvuldig verwijderd en worden de dieren nogmaals gecontroleerd op eventuele onregelmatigheden.

Met onze professionele aanpak en hoogwaardige materialen streven we ernaar om de beste resultaten te behalen en tegelijkertijd het welzijn van de dieren te waarborgen.

Alleen uiers en koeienstaart scheren

Naast het volledig scheren van koeien bieden we ook de mogelijkheid om alleen de staart en uiers te scheren. Dit is een speciale service die gericht is op het bevorderen van de hygiëne en het comfort van de dieren.

Vaak blijft mest plakken aan de lange haren op een koeienstaart, wat kan leiden tot vervuiling van de uiers en een verhoogd risico op infecties. Door de staart en uiers regelmatig te scheren, kunnen deze problemen worden voorkomen.

Scheren van specifieke rassen of koeien met specifieke vachttypen

Het scheren van specifieke rassen of koeien met specifieke vachttypen vereist vaak extra expertise en aandacht. Bij Abeos Agri hebben onze ervaren scheerders de kennis en vaardigheden om verschillende rassen en vachttypen te behandelen met de juiste zorg en precisie.

Of het nu gaat om rassen met dikke vachten die grondig moeten worden geschoren of om gevoelige rassen die extra voorzichtigheid vereisen, ons team past de juiste technieken en materialen toe om optimale resultaten te bereiken.

Wat kost koeien scheren bij Abeos Agri Diensten?

Onze tarieven voor het veescheren zijn €45,- per uur voor het scheren van koeien en jongvee, met daar bovenop een toeslag van €3,- per uur voor het gebruik van de veescheermachine.

Voor een gedetailleerde totaal prijsopgave nodigen we u uit om contact op te nemen met Abeos Agri Diensten. Onze medewerkers staan klaar om uw vragen te beantwoorden en een op maat gemaakte offerte te verstrekken die aansluit bij uw specifieke behoeften en situatie.

Hulp nodig bij het scheren van de koeien? Vul het formulier in!

Veescheerder nodig? Vul onderstaande formulier in of neem contact op door te bellen met 088 - 199 21 11

Contactaanvraag Specialistische diensten

Wilt u meer informatie over Abeos Specialistische diensten of een afspraak maken? Vul dan dit formulier in. U hoort binnen een werkdag van ons.

Wij willen uw vragen graag goed en vlot beantwoorden. Wanneer u onderstaande velden invult, hebben we een duidelijk beeld van uw vragen en in welke regio u woont/onderneemt. We kunnen uw vragen vervolgens direct bij de juiste contactpersoon neerleggen.

Veelgestelde vragen over de veescheer service van Abeos Agri

 • Waarom is het belangrijk om de staart van koeien te scheren?
 • Wanneer moet u koeien scheren?
 • Wat zijn de mogelijke effecten van koeienscheren op de melkproductie en algemene prestaties van de kudde?
 • Welke specifieke zorg vereist het scheren van koeien en hoe kan ik me hierop voorbereiden?
 • Welke methoden en apparatuur gebruiken jullie bij het scheren van koeien?
 • Wat zijn de mogelijke gezondheids- en welzijnsvoordelen van het scheren van koeien?
 • Waarom scheren boeren hun koeien in het najaar?
 • Hoe verloopt het proces van koeien scheren en wat zijn de voordelen ervan?
 • Hoe kan ik een afspraak maken voor koeienscheerdiensten en wat is de beschikbaarheid?
 • Hoe vaak is het nodig om koeien te scheren voor optimale gezondheid en productiviteit?

Diensten agrarische ondernemers

Op zoek naar vakkrachten voor veeteelt, landbouw of tuinbouw die de handen uit de mouwen steken? Of specialistische agrarische dienstverlening of verzekeringen?
Ontdek onze diensten voor agrarische ondernemers? Lees er alles over.