Abeos
  1. Informatie voor opdrachtgevers
  2. Leden van de CVAB
  3. Reductieregeling: vervanging bij ziekte en uitval

Reductieregeling: vervanging bij ziekte en uitval

Vakkundige krachten schieten te hulp

De reductieregeling is een lidmaatschap die arbeidsproblemen voorkomt bij ziekte of arbeidsongeschiktheid. Veel ondernemers denken ten onrechte dat een arbeidsongeschiktheidsverzekering voldoende is. Die verzekering vergoedt dan wel uw financiële schade in geval van ziekte, maar uw arbeidsprobleem wordt er niet mee opgelost. Dan is het goed dat de reductieregeling er is.

Uw bijdrage

Als deelnemer aan de Reductieregeling betaalt u een jaarbijdrage. De hoogte van de bijdrage wordt onder andere bepaald door de hoeveelheid arbeid die u verwacht nodig te hebben in geval van ziekte of arbeidsongeschiktheid (u kiest een urengroep), maar ook door het risico dat u wilt nemen (u kiest een gereduceerd uur-tarief). Onze flexconsultants adviseren u graag welke urengroep en uurtarief het beste bij uw bedrijf passen. U bent bovendien automatisch deelnemer van de Verlengde Reductieregeling (VRR). U bent zo niet één maar twee jaar verzekerd van hulp bij ziekte of arbeidsongeschiktheid. Als deelnemer van de Reductieregeling betaalt u dus altijd een lager uurtarief tijdens ziekte of arbeidsongeschiktheid. Niet-deelnemers betalen dan namelijk het normale (gezonde) tarief.

In de Kostenvergelijking Reductieregeling krijgt u inzicht in het kostenvoordeel dat het lidmaatschap u oplevert.

Download hier een overzicht van de contributie en jaarbijdrage 2024. Hier kunt u de verschillende urengroepen, uurtarieven en bijbehorende jaarbijdragen vergelijken.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over het lidmaatschap van CVAB? Of weten wat voor uw persoonlijke situatie mogelijk is? Neem dan contact met een van onze flexconsultants of stuur een contactverzoek.

Naar contactpagina

Kom bij ons langs.

Als regionaal sterke onderneming vinden wij het belangrijk om met fysieke vestigingen aanwezig te zijn. Zeker weten dat uw contactpersoon aanwezig is? Bel dan even van tevoren, de mobiele telefoonnummers vindt u op de detailpagina van de vestiging.