Zijn uw schapen toe aan een scheerbeurt?

Onze vakkundige medewerkers komen graag bij u langs om uw vee te scheren. Onze medewerkers kennen de werkzaamheden doordat ze veel ervaring hebben opgedaan in deze branche. Zo weten ze bijvoorbeeld precies waar ze op moeten letten bij het scheren van schapen. Uw schapen zijn bij de deskundige medewerkers van Abeos Agri Diensten dan ook in goede handen!

Bel 088 - 199 21 11 voor meer informatie of voor het inplannen van een afspraak.

Waarom is het scheren van schapen belangrijk?

Door het scheren, is een schaap voor een bepaalde periode beschermd tegen myiasis (ook wel huidmadenziekte of vliegenlarveziekte).

Andere voordelen van schapen scheren zijn:

  • Schapen nemen meer voer op (goed voor ongeboren lammeren)
  • Je kunt beter zien wanneer een ooi moet aflammeren
  • De ooi is schoner en eventueel beter te wassen/ontsmetten
  • Het lam vindt de uier beter

Wanneer kunnen schapen het beste geschoren worden?

Schapen scheren gebeurt doorgaans één keer per jaar. Het tijdstip van het schapen scheren hangt onder andere af van het weer. Na een paar warme dagen gaat de wol er sneller af. Schapen scheren gebeurt daarom meestal in juni.

Voor de gezondheid van het schaap, is het ook aan te raden het dier preventief te behandelen voor myiasis. Sommigen kiezen ervoor om hun schapen al in februari of maart te laten scheren, ter preventie van myiasis.

Lammeren? Het kan raadzaam zijn ooien voor het lammeren te scheren. Niet alleen voor extra hygiëne maar het is ook makkelijker te zien wanneer een ooi moet aflammeren.

Contactaanvraag Specialistische diensten

Wilt u meer informatie over Abeos Specialistische diensten of een afspraak maken? Vul dan dit formulier in. U hoort binnen een werkdag van ons.

Wij willen uw vragen graag goed en vlot beantwoorden. Wanneer u onderstaande velden invult, hebben we een duidelijk beeld van uw vragen en in welke regio u woont/onderneemt. We kunnen uw vragen vervolgens direct bij de juiste contactpersoon neerleggen.

Delen