1. Specialistische diensten van Abeos
  2. Klauwverzorging: Snel en vakkundig gezonde klauwen

Klauwverzorging: Snel en vakkundig gezonde klauwen

Klauwen en poten vormen de essentiële basis van vee. De prestaties en het algehele welzijn van deze dieren zijn nauw verbonden met de zorg die aan hun klauwen wordt besteed. Bij Abeos agri begrijpen we dits als geen ander. Als gespecialiseerde dienstverlener in klauwverzorging helpt Abeos Agri jouw doeltreffend, snel en zonder onnodig gedoe. Ons team begrijpt de cruciale rol van klauwverzorging in het behalen van een gezond bedrijfsresultaat.

AGRI staat klaar om als jouw partner in klauwverzorging te fungeren
Betrouwbaar, professioneel en met een onwankelbare toewijding aan dierenwelzijn

Klauwverzorging plannen?

Onze klauwverzorgers helpen je graag met het behandelen van jouw vee. Heb je een klauwverzorger nodig? Direct en persoonlijk contact, dat vinden wij vanzelfsprekend. Neem dan contact op via onderstaande contactgegevens. Onze collega's van Abeos Agri Diensten afdeling Planning KVZ helpen je graag verder.

Geert Loman

Geert Loman

Planner Klauwverzorging

Bennie van Schaik

Bennie van Schaik

Planner Klauwverzorging

Christiaan van Dam

Christiaan van Dam

Planner Klauwverzorging

Met een diepgeworteld besef van de realiteit op het boerenbedrijf staat ons team van Abeos Agri paraat om jou effectief en snel bij te staan, zonder onnodig gedoe. Onze dienstverlening is niet alleen doeltreffend, maar ook afgestemd op de dagelijkse uitdagingen van agrarische ondernemers.

Gespecialiseerde en gecertificeerde klauwverzorgers

Onze gespecialiseerde en gecertificeerde klauwverzorgers hebben jarenlang ervaring in het pedicuren van koeien. De medewerkers gaan vakkundig, snel en met aandacht voor de koe te werk, waarbij wordt gewerkt met maximale hygiëne.

Abeos Agri Diensten beschikt over goed uitgeruste ergonomische klauwbekapboxen waarbij de koeien worden gelift. Hierdoor hoeft de bekapper niet te bukken en ondervindt het dier geen hinder.

Kosten en tarieven klauwverzorging

Onze tarieven voor klauwverzorging variëren op basis van verschillende factoren, waaronder het type dier, de omvang van de veestapel, en de specifieke behoeften van uw bedrijf. Wij begrijpen dat elk agrarisch bedrijf uniek is, en daarom streven we naar maatwerk om aan uw specifieke eisen te voldoen.

Voor een gedetailleerd overzicht van onze kosten en tarieven, nodigen we u uit om contact met ons op te nemen. Ons team staat klaar om u te voorzien van heldere informatie en passende tariefinformatie.

Klauwverzorging diensten bij Abeos agri

Bij Abeos Agri begrijpen we dat de klauwgezondheid van uw dieren van het grootste belang is voor het welzijn en de prestaties van uw veestapel. Daarom bieden wij gespecialiseerde klauwverzorgingsdiensten die zijn afgestemd op de unieke behoeften van verschillende diersoorten.

Klauwverzorging geiten - geiten bekappen

Onze deskundige klauwverzorgers zijn ervaren in het bekappen van geitenklauwen, waarbij de nadruk ligt op precisie en zorg. Wij streven ernaar om de klauwgezondheid van uw geiten te optimaliseren, wat bijdraagt aan hun algehele welzijn en prestaties.

Klauwverzorging schapen - bekappen schapen

Bij Abeos Agri nemen we de klauwverzorging van schapen serieus. Onze bekwaamheid in het bekappen van schapenklauwen draagt bij aan een gezonde klauwstructuur, wat van cruciaal belang is voor het comfort en de mobiliteit van uw schapen.

Klauwverzorging koeien - bekappen koe

Voor koeienklauwen hanteren we bij Abeos Agri een professionele en zorgvuldige benadering. Door het bekappen van koeienklauwen optimaliseren we de klauwgezondheid, wat direct van invloed is op de levenskwaliteit en productiviteit van uw koeien.

Klauwverzorging voor jouw veestapel

Wil jij niet onnodig geld verliezen? Wil je er zeker van zijn dat jouw veestapel in topconditie is en kan presteren op het gewenste niveau? en ben je dus op zoek naar een ervaren en gespecialiseerde klauwverzorger die met volle aandacht uw dieren verzorgt? Met behulp van klauwverzorging via Abeos Agri weet jij zeker dat de klauwgezondheid van je veestapel optimaal is. Onze klauwbekappers zijn zowel voor preventieve periodiek klauwverzorging als voor acute/ curatieve klauwverzorging in te schakelen.

Preventieve periodieke klauwverzorging

Preventief klauwverzorging is een periodieke vorm van klauwverzorging, waarbij de focus ligt op het voorkomen van klauwziekten. Door regelmatig terugkerende klauwverzorging met een vaste klauwverzorger wordt niet alleen de gezondheid van de klauwen bewaakt, maar ontstaat er tevens een vertrouwde band met kennis van uw dieren en hun specifieke behoeften. Hoe prettig is het om een vertrouwd gezicht te zien die uw dieren kent?

Heeft u interesse in deze manier van het preventief gezond houden van de klauwen van jouw dieren? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Acute hulp bij klauwaandoeningen

Heeft uw dier problemen en acute zorg nodig? Geen zorgen. Neem direct contact met ons op, en binnen 24 uur staat een van onze deskundige medewerkers paraat om acute hulp te bieden.

In gevallen waarin een ziekte zich al heeft gemanifesteerd, wordt acute/curatieve klauwverzorging ingezet om snel en doeltreffend op te treden. Wij begrijpen de urgentie van dergelijke situaties en zetten ons in om uw dieren onmiddellijk de benodigde zorg te bieden.

Klauwbekappen voor de hele veestapel

Klauwverzorging voor uw gehele veestapel? Bij Abeos Agri Diensten bent u aan het juiste adres. Of het nu gaat om individuele dieren of uw complete veestapel, wij staan klaar om ervoor te zorgen dat alle klauwen vakkundig en zorgvuldig worden behandeld. Ons toegewijde team van experts zorgt ervoor dat uw dieren de beste zorg ontvangen, ongeacht de omvang van uw veestapel.

AV2020-11-09_AVF02481_FINAL.jpg

Digiklauw: Digitale registratie klauwaandoeningen

Wil je goed inzicht hebben in de klauwgezondheid van jouw vee? Onze klauwverzorgers werken met het programma Digiklauw. Met behulp van dit programma zorgen we voor een goed beeld van de klauwgezondheid op jouw bedrijf. Alle rundveepedicures van het RPC beschikken over een handcomputer waarmee ze digitaal de klauwaandoeningen van jouw koeien kunnen registreren.

Het programma Digiklauw is samen met de Vereniging voor Rundveepedicure, CRV en GD ontwikkeld. Alle rundveepedicures en organisaties die aangesloten zijn bij de landelijke Vereniging van Rundveepedicure kunnen Digiklauw gebruiken. Op de website van CRV heb je de mogelijkheid om de klauwgezondheidsscore van je veestapel te bekijken en te vergelijken.

NIEUW: Het klauwspray systeem van Abeos Agri Diensten

Op vele bedrijven is de preventieve klauwgezondheid een arbeidsintensieve bezigheid om goed op orde te houden. Een voetbad plaatsen geeft stress onder het vee en is ongezond voor de veehouder door de middelen die hiervoor worden gebruikt. Abeos Agri Diensten wilt u graag helpen en heeft hierin samenwerking gezocht met Bio Enterprise. Het klauwspray systeem is de afgelopen periode getest bij klanten van ons en de resultaten mogen er zijn. Als specialisten op het gebied van klauwgezondheid bieden wij de mogelijkheid om deze service ook bij u uit te voeren.

"Het klauwspray systeem van Abeos Agri Diensten is de manier voor klauwgezondheid!"

Hoe verloopt het proces? Ontdek de stappen van onze klauwverzorgingsservice!

Voordat we kunnen beginnen aan de klauwverzorging zou het handig zijn als u ervoor zorgt dat de te behandelen dieren vast staan in het voerhek, zodat we snel kunnen beginnen met de klauwverzorging.

Een van onze bedrijfsverzorgers start met de zorgvuldige reiniging van de klauwen door gebruik te maken van een ontsmettingsmiddel. Vervolgens volgt de behandeling met de "Intra Hoof Fit Spray". Gedurende een periode van ongeveer 45 minuten nemen we rustig de tijd om 100 dieren te behandelen. Deze dienst wordt in een frequentie van 1 keer per 2 weken uitgevoerd. Kleine moeite, veel profijt.

Klauwverzorger inhuren? Vul het formulier in!

Klauwverzorger nodig? Vul onderstaande formulier in of neem contact op door te bellen met 088 - 199 21 11

Contactaanvraag Specialistische diensten

Wilt u meer informatie over Abeos Specialistische diensten of een afspraak maken? Vul dan dit formulier in. U hoort binnen een werkdag van ons.

Wij willen uw vragen graag goed en vlot beantwoorden. Wanneer u onderstaande velden invult, hebben we een duidelijk beeld van uw vragen en in welke regio u woont/onderneemt. We kunnen uw vragen vervolgens direct bij de juiste contactpersoon neerleggen.

Klauwverzorgings technologie en uitrusting van Abeos Agri

Bij Abeos Agri spelen klauwverzorgingstechnologie en -uitrusting een cruciale rol in het waarborgen van de gezondheid en het welzijn van dieren in de veehouderij. We maken gebruik van diverse technologieën en uitrustingen om dit te realiseren:

Elektronische Klauwblokken:

Deze zijn uitgerust met sensoren die gegevens verzamelen over de drukverdeling op de klauwen. Hierdoor kunnen veehouders vroegtijdig klauwproblemen identificeren, waardoor preventieve maatregelen genomen kunnen worden.

Klauwbekaprobots:

Deze geautomatiseerde machines bieden nauwkeurige behandelingen, verminderen de fysieke belasting voor veehouders en dragen bij aan het voorkomen van klauwproblemen. Dit verhoogt niet alleen de efficiëntie, maar ook de gezondheid van het vee.

Speciale Klauwverzorgingsboxen:

Uitgerust met hydraulische systemen, bieden deze boxen een veilige omgeving om toegang te krijgen tot de klauwen. Dit bevordert niet alleen het dierenwelzijn, maar ondersteunt ook duurzame landbouwpraktijken door effectieve klauwverzorging mogelijk te maken.

In essentie optimaliseren deze technologieën niet alleen de gezondheid van het vee, maar dragen ze ook bij aan een efficiëntere en duurzamere veehouderijpraktijk.

Gebruikte klauwverzorgingsproducten van Abeos Agri.

Gebruikte klauwverzorgingsproducten zijn essentieel voor het welzijn van dieren en duurzame veehouderij. Door te kiezen voor een milieuvriendelijk middel waarin het gebruik van stoffen als kopersulfaat en formaldehyde worden drastisch teruggedrongen, ervaren de dieren minder stress. De gerichte toepassing van dit middel zorgt voor een effectieve behandeling, minimaliseert klauwproblemen en bevordert de algemene gezondheid van het vee. Deze aanpak benadrukt een duurzame en diervriendelijke benadering in de landbouw.

AV2022-01-24_AVF4611_FINAL.jpg

Veelgestelde vragen over de klauwverzorgingservice van Abeos Agri

  • Wat houdt klauwverzorging in?
  • Welke diensten omvat klauwverzorging en wat kan ik verwachten tijdens een behandeling?
  • Zijn de klauwverzorgers gecertificeerd en ervaren in het werken met verschillende diersoorten?
  • Kunnen jullie specifieke problemen of klauwgerelateerde aandoeningen behandelen?
  • Hoe gaat een klauwverzorging behandeling in zijn werk?
  • Het belang van goede klauwverzorging, waarom klauwverzorging?
  • Wat zijn de voordelen van klauwverzorging?
  • Hoe vaak moet je klauwen bekappen?

Contact met Abeos Agri?

Wenst u meer informatie of heeft u een vraag of opmerking? Vul het contactformulier in en één van onze flexconsultants neemt binnen een werkdag contact met u op.

NIEUW: Klauwspray systeem

Snel, efficiënt, effectief en beter voor mens, dier, milieu en portemonnee. Dat kenmerkt deze nieuwe klauwverzorgingsmethode. Het Klauwspray systeem van Abeos Agri Diensten maakt het gebruik van voetbaden overbodig.

Cookies

Wij maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de site stem je hiermee in. Voor meer informatie, lees onze Privacy statement
Wil je dat we geen gebruik maken van jouw cookies, klik dan hier.