Specialistische diensten

Aardappelselectie

Abeos heeft jarenlange ervaring in de aardappelselectie. Onze selecteurs worden regelmatig bijgeschoold. Uw pootgoed is daardoor bij Abeos in goede handen.

Abeos heeft deskundige en ervaren selecteurs die:

 • besmetting en vermenging snel en flexibel aanpakken
 • op de hoogte zijn van de ziektes en ziektedruk in uw regio
 • werken volgens protocol waarin de preventiemaatregelen voor bruinrot
 • zijn gewaarborgd
 • beschikken over een jarenlange ervaring en doorzettingsvermogen.

Ook voor tulpenselectie hebben wij ervaren vakkrachten in huis.

Schapen scheren

Schapen scheren gebeurt normaal gesproken één keer per jaar. Het tijdstip van het schapen scheren hangt af van het weer. Na een paar warme dagen gaat de wol er sneller af. Schapen scheren gebeurt daarom meestal in juni.

Schapen scheren is niet ongevaarlijk, de scheerziekte kan namelijk optreden als het scheren in de verkeerde houding gebeurt. Door de ervaring van de schapenscheerders van Abeos is het risico op de scheerziekte geminimaliseerd.

Enkele voordelen van schapen scheren zijn:

 • schapen nemen meer voer op (goed voor ongeboren lammeren)
 • je kunt beter zien wanneer een ooi moet aflammeren
 • de ooi is schoner en eventueel beter te wassen/ontsmetten
 • het lam vindt de uier beter
 • Onze medewerkers kennen de werkzaamheden doordat ze veel ervaring hebben opgedaan in deze branche. Zo weten ze bijvoorbeeld precies waar ze op moeten letten bij het schapen scheren.

Uw schapen zijn bij de deskundige medewerkers van Abeos in goede handen!

Snoeiwerk

Fruitbomen snoeien is een specialistische dienst van Abeos waarbij veel specifieke vakkennis is vereist. Fruitbomen snoeien is immers niet te vergelijken met het snoeien van “gewone” bomen. Wanneer men fruitbomen of fruitboomgaarden in stand wil houden, zal er regelmatig onderhoud moeten plaatsvinden. De balans moet worden gehouden tussen scheutgroei en vruchtgroei, waarbij gelet moet worden op de bezetting van bloemknoppen en bladknoppen.

Het snoeien van de fruitbomen kan de levensduur van de bomen aanzienlijk verlengen. Ook oude bomen die jarenlang niet onderhouden zijn en in slechte staat verkeren, kunnen door de deskundigen van Abeos vaak nog worden opgeknapt.

Fruitbomen snoeien gebeurt in verschillende periodes:

 • appelbomen en perenbomen in de winter
 • jonge pruimenbomen in het begin van het voorjaar
 • oudere, volgroeide pruimenbomen in de zomer

Abeos Asbestsanering

Asbest is gevaarlijk voor de gezondheid van mensen en moet daarom volgens de wet door een gecertificeerd bedrijf worden verwijderd.

Neem contact op over asbestsanering Wij willen uw vragen graag goed en vlot beantwoorden. Wanneer u onderstaande velden invult, hebben we een duidelijk beeld van uw vragen en in welke regio u woont/onderneemt. We kunnen uw vragen vervolgens direct bij de juiste contactpersoon neerleggen.

Meer over Asbestsanering

Contactaanvraag mbt Specialistische diensten

**Wilt u meer informatie over Abeos Specialistische diensten of een afspraak maken? ** Vul dan dit formulier in. U hoort binnen een werkdag van ons.

Wij willen uw vragen graag goed en vlot beantwoorden. Wanneer u onderstaande velden invult, hebben we een duidelijk beeld van uw vragen en in welke regio u woont/onderneemt. We kunnen uw vragen vervolgens direct bij de juiste contactpersoon neerleggen.

Delen