De vrijheid en flexibiliteit van een ondernemer

De vrijheid die je als boer, en dus als ondernemer, hebt, is een groot voordeel voor Jan Amtink. Hij heeft een melkveehouderij in Markelo en krijgt hierbij hulp van Jorien. Jorien werkt via Abeos en helpt met het melken van de koeien. We liepen mee en namen een kijkje achter de schermen.

Zo veel mogelijk melk

De strategie van Amtink is om zo efficiënt mogelijk met hun tijd, geld en ruimte om te gaan. Ze willen de koeien zo veel mogelijk melk laten produceren, waarbij ze zo min mogelijk mensen in hoeven te huren. Daarom is hun samenwerking zo ideaal voor Jan: “We kunnen gewoon mensen inhuren wanneer wij het nodig hebben en wanneer het bij ons past.”

Opvangen van pieken

Jos Hendriks, flexconsultant bij Abeos, houdt zich bezig met het ontstressen van de opdrachtgevers bij Abeos. “Ik wil zorgen dat hij zijn pieken op kan vangen met medewerkers van Abeos, zodat hij zijn werk op tijd af heeft.”

Een toekomst in de veehouderij

Na haar stage in Canada was Jorien op zoek naar een bijbaantje. Ze had het er al met haar vrienden over gehad, want ze was benieuwd of het iets voor haar was. Uiteindelijk heeft ze de knoop doorgehakt en besloten Abeos te bellen. “Ik heb op woensdag gebeld en maandag was ik al aan het melken!” Zo snel kan dat gaan dus, bij Abeos.