Voor leden

Abeos is opgericht in 1963 als Coöperatieve Vereniging Agrarische Bedrijfsverzorging. De belangrijkste doelstelling was het waarborgen van de continuïteit op het agrarische bedrijf van de leden. Bij ziekte of arbeidsongeschiktheid werd een beroep gedaan op een medewerker van de coöperatieve vereniging. Door als leden samen te werken versterkten de agrarische ondernemers hun bedrijf. Dat is nog steeds de kern van wat wij doen: samenwerken en elkaar versterken. Zo komen we tot goede oplossingen op het gebied van arbeid.

Coöperatief platform

Het lidmaatschap

Het lidmaatschap brengt u interessante voordelen. Zo ontvangt u korting op tarieven voor specialistische diensten en kunt u deelnemen aan de Reductieregeling. Bent u eenmaal lid van Abeos, dan kunt u gebruik maken van diensten zoals de Agro-AOV, Agrazorg etc. 

Naar lidmaatschapsvoordelen

De Ledenraad

De Ledenraad van Abeos vertegenwoordigt de belangen van alle leden van Abeos en weet wat er onder hen leeft. Sinds 2015 biedt de Ledenraad plaats aan 21 leden; 15 vanuit de Agri-sector en 6 vanuit de Food en aanpalende sectoren.

Naar Ledenraad

De Reductieregeling

Als lid van Abeos kunt u ook gebruik maken van de Reductieregeling. Met de Reductieregeling is de continuïteit van uw bedrijfsvoering gewaarborgd. Het werk gaat door en uw inkomen blijft op peil, ook bij ziekte of arbeidsongeschiktheid. De Reductieregeling van coöperatie Abeos biedt al 55 jaar uitkomst. Door deel te nemen bent u bij ziekte of arbeidsongeschiktheid verzekerd van hulp. Dat is een hele zorg minder. Niet voor niets nemen zo’n tienduizend agrarische ondernemers deel aan de Reductieregeling van Abeos.

Meer over de Reductieregeling

De Agro-AOV

Dé praktische arbeidsongeschiktheidsverzekering voor agrarisch ondernemers. Boeren en tuinders onderscheiden zich in mentaliteit en door ondernemerschap. Dat vraagt om een passende arbeidsongeschiktheidsverzekering. Die AOV is er voor leden van Abeos: de Agro-AOV. Dochteronderneming Abeos Zorg en Zekerheid ontwikkelde een AOV die past bij de dagelijkse praktijk in de agrarische sector. De Agro-AOV sluit naadloos aan op de ziektehulpregeling.

Meer over de Agro-AOV